pilates footfawork elpida tsιnitsifa alpha pilates

Reformer Tips Footwork New dimensions with Dr Elpida Tsintsifa by Alpha Pilates

Μια φαινομενικά απλή άσκηση που μπορεί να δώσει καταπληκτικές πληροφορίες για το σώμα μας. Συχνά την προσπερνάμε χωρίς να την αξιοποιούμε είτε χωρίς να διαβάσουμε όλες αυτές τις καταπληκτικές πληροφορίες που μας παρέχει είτε βάζοντας τόση αντίσταση που το σώμα δεν αισθάνεται τις λεπτές αποχρώσεις της τεχνικής.

Ας θυμηθούμε ότι το Pilates έχει σαν στόχο να εκπαιδεύσει το σώμα κ όχι να δώσει μυϊκή υπερτροφία! Ιδανική άσκηση για την έναρξη του μαθήματος για πολλούς λόγους: Το σώμα βρίσκεται σε μια χαλαρή και ασφαλή θέση προστατευμένο από πιθανότητες τραυματισμού Ιδανική θέση για μελετήσει ο δάσκαλος του Pilates τον αθλούμενο και να διδάξει βασικές τεχνικές αναπνοής, την ενεργοποίηση powerhouse, την ουδέτερης θέση της μέσης, το περίνεο και ότι άλλο είναι προτεραιότητα πριν προχωρήσει στο υπόλοιπο μάθημα. Είναι ευνοϊκή θέση για να κατανοήσει και να βρει την ισορροπία μεταξύ δεξιάς και αριστερής πλευράς, κοιλιακών και ραχιαίων, αλλά κ τη θέση του κεφαλιού, των ώμων, της ωμοπλάτης, της μέσης, των ισχίων, της λεκάνης των πελμάτων. Μόνο βάζοντας πολύ ελαφριά αντίσταση μπορεί ο αθλούμενος να αντιληφθεί τη λειτουργία κ των μικρότερων σταθεροποιητών μυών.

Ενδιαφέρουσες παραλλαγές Άρσεις ποδιών εναλλάξ με ταυτόχρονη άρση του αντίθετου χεριού. Προσθέτοντας και πίεση χεριού – ποδιού έχουμε ιδανική ενεργοποίηση της πρόσθιας διαγώνιας αλυσίδας (πρόσθιος δελτοειδής, μείζων θωρακικός, έξω λοξός και από την άλλη πλευρά έσω λοξός, λαγονοψωιτης και προσαγωγού ) και βελτίωση της αντίληψης των μυών του κορμού. Επίσης τα αντίθετα πόδι χέρι μου μένουν κάτω κ πιέζουν το reformer μας βοηθούν να ενεργοποιήσουμε την οπίσθια διαγώνια αλυσίδα του σώματος (οπίσθιος δελτοειδής, υπακάνθιος, ελάσσων και μείζων στρογγυλός, πλατύς ραχιαίος κ από την αντίθετη πλευρά τετράγωνος οσφυϊκός, μέγας γλουτιαιος)

Πλάγια θέση (Slippers) Ιδανική για άτομα που δεν ανταποκρίνονται καλά στην ύπτια θέση, , για την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στα κλασσικά footwork. Ενεργοποιεί απαγωγούς και προσαγωγούς πολύ περισσότερο αλλά και γλουτιαίους και κοιλιακούς με διαφορετικό τρόπο. Επίσης ενεργοποιεί και τετράγωνο οσφυικο και πολυσχιδή ισχυροποιώντας το power house!

Η Phd. Ελπίδα Τσίντσιφα, Κάτοχος διδακτορικού από το Α.Π.Θ. στην Iατρική της Άθλησης. Master of Science με υποτροφία από το University of Oregon, U.S.A. στο Fitness. Επιστ. Συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης . Pilates Master Trainer Mat & Reformer, εξουσιοδοτημένη για πιστοποίηση σπουδών, Faculty Member της Balance Body University. International Master Trainer της Nautilus Academy. Πτυχίο American College of Sports Medicine. Διδάσκει από το 1986 και εκπαιδεύει καθηγητές από το 1992. Ιδιοκτήτρια της North Academy of Fitness και του Fitness Lifestyle Club. Έχει 65 Δημοσιεύσεις, 32 Ανακοινώσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια, 5 Ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια. Διαλέξεις στα εφαρμοσμένα εργαστήρια του Πανελλήνιου Συνεδρίου του Τομέα Ιατρική της Άθλησης. Παρουσίαση προγράμματος «Pilates για την περίοδο της εγκυμοσύνης» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Fitness (Οργανισμός IDEA) Las Vegas, Ιούλιος 2005. Παρουσίασες Pilates (Συμμετοχή και διοργάνωση σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό). Αρθρογραφία σε επαγγελματικά περιοδικά του Αθλητικού χώρου (Journal of Strength & Condition Association, Fitness & Aerobics News, Vita). Είναι επίσημος συνεργάτης της Alpha Pilates Systems, έχει συντελέσει στον σχεδιασμό των οργάνων πιλάτες της εταιρείας μας. http://northacademy.gr/​

Εξοπλίστε το Pilates Studio σας με τα Pilates Reformer, ελληνικής κατασκευής, της Alpha Pilates Systems. https://alphapilates.gr/

H εταιρεία μας, με περισσότερα από 19 χρόνια κατασκευαστικής εμπειρίας, σας παρουσιάζει τον εξοπλισμό Pilates Reformer της Alpha Pilates.

Μια αμιγώς ελληνική εταιρεία κατασκευής μηχανημάτων γυμναστικής, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, υποσχόμενη να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις της μεθόδου εκγύμνασης Pilates στο χώρο του fitness και της αποκατάστασης.

Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή των μηχανημάτων Pilates, όπως μασίφ ξύλα οξιάς και ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού Pilates πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.

Κάθε στάδιο παραγωγής του εξοπλισμού Pilates της Alpha Pilates Systems ελέγχεται από έμπειρους τεχνίτες για την ποιότητα κατασκευής τους, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Διατηρώντας τις αρχές κίνησης που δημιούργησε ο Joseph Pilates και συμπεριλαμβάνοντας την εξέλιξη τεχνολογίας και της αθλητικής επιστήμης, τιμούμε τα πρωτότυπα και διαχρονικά σχέδια, προσθέτοντας μόνο εκείνα τα συστατικά που πιστεύουμε ότι θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν την ακεραιότητα των αυθεντικών ασκήσεων Pilates.

Χάρη στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, εξελισσόμαστε καθημερινά με σκοπό να αναδείξουμε τα οφέλη της μεθόδου πιλάτες, προωθώντας την ποιότητα και τη τεχνογνωσία μιας ελληνικής εταιρείας κατασκευής οργάνων πιλάτες σε προσιτές τιμές.

Scroll to Top