Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

ALPHA PILATES

PROFESSIONAL SYSTEMS

H εταιρεία μας, με περισσότερα από 17 χρόνια κατασκευαστικής εμπειρίας, σας παρουσιάζει τα όργανα Pilates Equipment της ALPHA PILATES SYSTEMS.

Μια αμιγώς ελληνική εταιρεία κατασκευής οργάνων γυμναστικής, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, υποσχόμενη να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις της μεθόδου εκγύμνασης Pilates στο χώρο του fitness και της αποκατάστασης.

Χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά για την κατασκευή των μηχανημάτων Pilates, όπως μασίφ ξύλα οξιάς και ανοξείδωτο χάλυβα.

Τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του εξοπλισμού Pilates πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.

Διατηρώντας τις αρχές κίνησης που δημιούργησε ο Joseph Pilates και συμπεριλαμβάνοντας την εξέλιξη τεχνολογίας και της αθλητικής επιστήμης, ως αθλητικοί επιστήμονες τιμούμε τα πρωτότυπα και διαχρονικά σχέδια, προσθέτοντας μόνο εκείνα τα συστατικά που πιστεύουμε ότι θα διατηρήσουν και θα ενισχύσουν την ακεραιότητα των αυθεντικών ασκήσεων Pilates.

Κάθε στάδιο παραγωγής του εξοπλισμού Pilates της Alpha Pilates Systems ελέγχεται από έμπειρους τεχνίτες για την ποιότητα κατασκευής τους, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Την εργονομία των οργάνων πιλάτες, έχουν επιμεληθεί διακεκριμένοι επιστήμονες της άσκησης και της αποκατάστασης της Ελλάδας αλλά και διάσημοι Pilates Master Intructors του εξωτερικού.

Επιστημονικοί Συνεργάτες της Alpha Pilates Systems

Σας παρουσιάζουμε μερικούς επιστημονικούς συνεργάτες της Alpha Pilates Systems:

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τρίκαλα

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)

Η ALPHA PILATES έχει αναπτύξει ερευνητική συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα μέσω του Δρ. Γιάννη Φατούρου και της επιστημονικής ομάδας του Εργαστηρίου Βιοχημείας, Φυσιολογίας και Διατροφής της Άσκησης (SmArT Lab) μέρος του Κέντρου Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης (ΚΕΑΦΑ) επιστημονικής ομάδας. Σκοπός της ερευνητικής συνεργασίας είναι να αξιολογηθούν οι προσαρμογές των προγραμμάτων Πιλάτες σε υγιή άτομα αλλά και άτομα με μη μεταδιδόμενα νοσήματα.

Απώτερος σκοπός είναι η παρουσίαση των ασκήσεων μέσω επιστημονικών δημοσιεύσεων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά της αλλοδαπής, σε επιστημονικά συνέδρια και αν είναι εφικτό μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που πραγματοποιεί η ερευνητική ομάδα, για την βελτίωση της υγείας των ασκούμενων. Επίσης, τα αποτελέσματα αυτά θα είναι μέρος και μαθημάτων του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών που έχουν σχέση με τον χώρος της άσκησης στην υγεία και την αθλητική απόδοση.

Η ερευνητική ομάδα του SmArT Lab ασχολείται ερευνητικά με τις επιδράσεις της άσκησης (i) σε άτομα της τρίτης ηλικίας, (ii) σε άτομα με παχυσαρκία και μεταβολικά νοσήματα, (iii) σε αθλητές και (iv) σε άτομα με μη μεταδιδόμενα νοσήματα τα τελευταία 20 χρόνια παρουσιάζοντας συγγραφικό έργο που περιλαμβάνει πολλά βιβλία και κεφάλαια σε βιβλία τόσο της αλλοδαπής όσο και της ημεδαπής, πάνω από 240 δημοσιεύσεις επιστημονκών άρθρων σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά της αλλοδαπής ενώ το δημοσιευμένο έργο τους έχει προσελκύσει πάνω από 15.000 αναφορές (Google Scholar). Επίσης, η ερευνητική ομάδα του SmArT Lab έχει ολοκληρώσει ή διεξάγει πάνω από 10 Ευρωπαϊκά Προγράμματα. http://www.pe.uth.gr/

Δρ. Γιάννης Φατούρος
Δρ. Γιάννης Φατούρος

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

University of Western Attica

Η ALPHA PILATES έχει αναπτύξει επιστημονική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής μέσω του προγράμματος του ΚΕΔΙΒΙΜ με τίτλο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Θεραπευτική Άσκηση με τη μέθοδo Clinical Pilates με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον Καθηγητή Γεώργιο Γεωργούδη (https://www.kedivim.uniwa.gr). Οι σκοποί της συνεργασίας είναι:

  1. Η βέλτιστη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των φοιτητών του προγράμματος στη μέθοδο Clinical Pilates
  2. Η προαγωγή της έρευνας και η εξέλιξη της μεθόδου μέσα από τις δράσεις των φοιτητών του προγράμματος https://www.kedivim.uniwa.gr
Δρ. Γεώργιος Γεωργούδης
Δρ. Γεώργιος Γεωργούδης Καθηγητής, Τμήμα Φυσικοθεραπείας Διευθυντής Εργαστηρίου Μυοσκελετικής Φυσικοθεραπείας Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Η ALPHA PILATES έχει αναπτύξει ερευνητική συνεργασία με το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής μέσω της επιστημονικής ομάδας που ασχολείται με την πρόληψη και διαχείριση μυοσκελετικών προβλημάτων με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Μάλλιου καθηγήτρια και φυσικοθεραπεύτρια (έργο ΕΛΚΕ ΔΠΘ). Την ομάδα επιπλέον την αποτελούν οι κ. κ Μπενέκα Αναστασία, καθηγήτρια, Γιοφτσίδου Ασημένια, Αν. Καθηγήτρια, Κορδώση Σουζάνα υπ. Διδάκτορας.

Σκοπός της ερευνητικής συνεργασίας είναι να εφαρμοστούν νέες ασκήσεις βασισμένες στη μέθοδο Pilates για το γενικό πληθυσμό. Απώτερος σκοπός είναι η παρουσίαση των ασκήσεων μέσω των επιμορφωτικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+ Sport που πραγματοποιεί η ερευνητική ομάδα, για την βελτίωση της μυοσκελετικής υγείας των εμπλεκομένων ασκούμενων και να ενταχθούν στα προπτυχιακά και μεταπυχιακά μαθήματα για την πρόληψη και διαχείριση μυοσκελετικών προβλημάτων.

Η παρούσα ομάδα του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ασχολείται ερευνητικά με την πρόληψη και διαχείριση μυοσκελετικών προβλημάτων περισσότερο από 20 χρόνια παρουσιάζοντας συγγραφικό έργο που περιλαμβάνει δύο βιβλία και περισσότερες από 80 δημοσιεύσεις άρθρων σε διεθνείς βάσεις δεδομένων με εξωτερικούς αξιολογητές(Scopus) έχοντας περισσότερες από 1.000 αναφορές (citations index by scopus) ενώ έχει ολοκληρώσει τέσσερα επιμορφωτικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα Erasmus+. https://rehlab.phyed.duth.gr/

Βίβιαν Μάλλιου
Βίβιαν Μάλλιου
Νατάσσα Μπένεκα
Νατάσσα Μπένεκα
Μένια Γιοφτσίδου
Μένια Γιοφτσίδου

MK Pilates Academy

Η MK Pilates Academy, με 40 εκπαιδευτικά κέντρα σε 32 χώρες έχει κύρος και αναγνώριση παγκοσμίως. Η πιστοποίηση της είναι επίσημα αναγνωρισμένη από κράτη όπως η Αγγλία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Νότια Αφρική κ.α. οι Michael King και Malcolm Muirhead, ιδρυτές της MK Pilates. Ο Michael King έχει υπάρξει καθηγητής-εκπαιδευτής κορυφαίων χορευτών στο κόσμο καθώς δίδασκε επι σειρά ετών στα Bolshoi, Houston Ballet και Pineapple Dance studios. Επίσης είναι βασικός εισηγητής σε όλα τα μεγάλα συνέδρια Pilates στον κόσμο καθώς και βασικός εισηγητής του Pilates Anytime. Mαζί με τον Malcom Muirhead ήταν οι δύο που το 2002 κλήθηκαν απο το OCR (Oxford Cambridge & RCA) να θέσουν και να συγγράψουν τα στάνταρς για την πρώτη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση Pilates στην Αγγλια.

mk pilates logo
Michael King
Michael King

Η MK Pilates Academy είναι επίσημος συνεργάτης της Alpha Pilates Systems. Οι Michael King και Malcolm Muirhead επιμελήθηκαν τον σχεδιασμό των οργάνων της Alpha Pilates. Επίσης είναι οι εμπνευστές του Pedi Combo, ένα καινοτόμο όργανο πιλάτες που αποτελεί αποκλειστική πατέντα και κατασκευάζει η εταιρεία μας. https://www.mkpilates.com/el/

Malcolm Muirhead
Malcom Muirhead

Hellenic OMT Diploma

O οργανισμός Hellenic OMT Diploma, επίσημο Learning Institution της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Manual Therapy IFOMPT και πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορεάς Δια Βίου εκπαίδευσης, είναι επίσημος συνεργάτης της Alpha Pilates Systems διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγραμματα αποκατάστασης μυοσκελετικών δυσλειτουργιών για φυσικοθεραπευτές Clinical Pilates – Mastery Certification Program by Hellenic OMT Diploma, με τον εξοπλισμό της εταιρείας μας. http://www.homtd.gr/el/

Hellenic OMT Diploma

Κώστας Σακελλαρίου

O Κώστας Σακελλαρίου είναι φυσιοθεραπευτής από την Αθήνα. Αποφοίτησε από το σχολή Φυσικοθεραπείας το 1989 και ξεκίνησε την εξειδίκευση στη μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία (Manual Therapy) 1993. Από το 1998 διδάσκει σε διάφορα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα, Ρουμανία και Κορέα.

Το 2017 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής στην Αθήνα στον τομέα της «Εφαρμοσμένης και μοριακής φυσιολογίας».

Ήταν ιδρυτικό μέλος σε 3 διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και από το 2012 διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Hellenic OMT Diploma.

Έχει αναπτύξει ένα κλινικό μοντέλο εξέτασης και θεραπείας των παθητικών κινήσεων που ονομάζεται Pain – Resistance Evaluation Model, το οποίο ενσωματώνει τα γνωστά μοντέλα που χρησιμοποιούνται στη Μυοσκελετική Φυσικοθεραπεία (Manual Therapy) με έναν πολύ απλό και εφαρμόσιμο τρόπο.

Το κύριο ενδιαφέρον του είναι η χρήση κλινικής συλλογιστικής στην καθημερινή πρακτική με ασθενείς που υποφέρουν από προβλήματα στο μυοσκελετικό τους σύστημα. Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Alpha Pilates Systems. http://www.manualphysiotherapy.gr

Κώστας Σακελλαρίου
Κώστας Σακελλαρίου
Αλέξανδρος Σιδέρης
Αλέξανδρος Σιδέρης

PHYSIO SCIENCE CLINIC

physio-science-clinic

H PHYSIO SCIENCE CLINIC είναι μια από τις πλέον πρωτοποριακές εταιρείες παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, με έμφαση στην άσκηση ως βασικό μέσο αντιμετώπισης της μυοσκελετικής παθολογίας και του μακροχρόνιου επίμονου πόνου.

Διευθύνεται από τους Αλέξανδρο Σιδέρη και Γιάννη Σωτήραλη, Ειδικούς Μυοσκελετικούς Φυσικοθεραπευτές, Manual Therapists, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία – Ιατρική Σχολή Αθηνών, και με ειδικό κλινικό ενδιαφέρον την αντιμετώπιση του μακροχρόνιου επίμονου πόνου.

Στην Physio Science Clinic, το προσωπικό και οι συνεργάτες της είναι ειδικά καταρτισμένοι στην ενεργητική, απολύτως τεκμηριωμένη, συμμετοχική, εξατομικευμένη φυσικοθεραπεία. Ως επιστημονικοί συνεργάτες της Alpha Pilates Systems συμβάλλουν στην ποιοτική εξέλιξη του εξοπλισμού σε λεπτομέρειες που αφορούν στην αποκατάσταση. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Β. Σοφίας 66, 4ος όροφος), ακριβώς μπροστά στην στάση Μετρό Μεγαρο Μουσικής. www.physioscience.gr

Γιάννης Σωτήραλης
Γιάννης Σωτήραλης

Ελπίδα Τσίντσιφα

Η Phd. Ελπίδα Τσίντσιφα, Κάτοχος διδακτορικού από το Α.Π.Θ. στην Iατρική της Άθλησης. Master of Science με υποτροφία από το University of Oregon, U.S.A. στο Fitness. Επιστ. Συνεργάτης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλονίκης. Pilates Master Trainer Mat & Reformer, εξουσιοδοτημένη για πιστοποίηση σπουδών, Faculty Member της Balance Body University. International Master Trainer της Nautilus Academy. Πτυχίο American College of Sports Medicine. Διδάσκει από το 1986 και εκπαιδεύει καθηγητές από το 1992. Ιδιοκτήτρια της North Academy of Fitness και του Fitness Lifestyle Club. Συγγραφή και επιμέλεια κεφαλαίου «Ρύθμιση σωματικού βάρους» στο Πανεπιστημιακό Βιβλίο «Διατροφή Αθλουμένων» Έχει 65 Δημοσιεύσεις, 32 Ανακοινώσεις σε Πανελλήνια Συνέδρια, 5 Ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια.

Διαλέξεις στα εφαρμοσμένα εργαστήρια του Πανελλήνιου Συνεδρίου του Τομέα Ιατρική της Άθλησης. Παρουσίαση προγράμματος «Pilates για την περίοδο της εγκυμοσύνης» στο Παγκόσμιο Συνέδριο Fitness (Οργανισμός IDEA) Las Vegas, Ιούλιος 2005. Παρουσίασες Pilates (Συμμετοχή και διοργάνωση σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό). Αρθρογραφία σε επαγγελματικά περιοδικά του Αθλητικού χώρου (Journal of Strength & Condition Association, Fitness & Aerobics News, Vita).

Είναι επίσημος συνεργάτης της Alpha Pilates Systems, έχει συντελέσει στον σχεδιασμό των οργάνων πιλάτες της εταιρείας μας. http://northacademy.gr/

Ελπίδα Τσίντσιφα
Ελπίδα Τσίντσιφα

Xριστίνα Πανταζοπούλου

H Xριστίνα Πανταζοπούλου είναι Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Αθηνών το 1999. Είναι κάτοχος διεθνών πιστοποιήσεων στην μέθοδο Pilates, έχοντας μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλους δασκάλους της μεθόδου όπως Alan Herdman, Rael Isacowitz, Brent Anderson, Elizabeth Larkam, Cathy Corey, Lolita San Miguel, Madeline Black κ.α. Είναι κάτοχος του National Pilates Certified Teacher. Εργάζεται ως επαγγελματίας της άσκησης από το 1997 και ώς Pilates Instructor από το 2000.

Συνεργάστηκε με ιδιωτικές σχολές και ΚΔΒΜ ως υπεύθυνη εκπαίδευσης και βασική καθηγήτρια της μεθόδου Pilates, από 2005 έως και σήμερα. Δημιουργός προγραμμάτων εκπαίδευσης και επιμελητής ύλης σε pilates mat, pilates equipment (reformer, cadillac, chair, barrels), pre & post Natal Pilates, Pilates for seniors, Clinical Pilates. Συμμετέχει σε πανελλήνια συνέδρια ως εισηγήτρια από το 1996. Έχει παρουσιάσει προγράμματα Pilates σε Ελλάδα, Κύπρο, Σερβία και Βουλγαρία.

Από το 2009 είναι ιδιοκτήτρια Ibody Pilates & wellness Studio και δημιουργός της ψηφιακής πλατφόρμας μαθημάτων Pilates cpp.ibody.gr. Είναι επίσημος συνεργάτης της Alpha Pilates Systems, έχει συντελέσει στον σχεδιασμό των οργάνων πιλάτες της εταιρείας μας.

Xριστίνα Πανταζοπούλου
Xριστίνα Πανταζοπούλου

Μάντη Περσάκη

Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος απο το Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη ” Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με pilates μέσα και έξω από το νερό”, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος της επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και ιδιοκτήτρια των γυμναστηρίων Pilates by Mandy. Έχει παρουσιάσει δύο έρευνες σε Παγκόσμια συνέδρια.

Είχε μόνιμες συνεργασίες με τηλεοπτικές εκποπές στα κανάλια Alpha TV, Open TV, Antenna TV, Skai TV, Star TV, παρουσιάζοντας ασκήσεις pilates, ενώ έχει μόνιμες στήλες στις οποίες αρθρογραφεί σε Forma, Tlife, Basketblog, Ελεύθερο Τύπο κ.α

Είναι επίσημος συνεργάτης και brand ambassador της Alpha Pilates Systemshttp://www.mandypersaki.gr/

Μάντη Περσάκη
Μάντη Περσάκη

Δημήτρης Αργυρίου

Είναι πτυχιούχος Bsc Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην αποκατάσταση χρόνιων καρδιοαναπνευστικών και μεταβολικών νοσημάτων, στην παθοκινησιολογία και αποκατάσταση μυοσκελετικών δυσλειτουργιών στον τομέα Αθλητιατρικής και βιολογίας της άσκησης. Κάτοχος Msc Μεταπτυχιακού διπλώματος Ιατρικής Σχολής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Μοριακή & Εφαρμοσμένη Φυσιολογία». Msc στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών Ιατρικής Σχολής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Κλινική Εργοσπιρομετρία, Άσκηση & Αποκατάσταση» Πρακτική στην καρδιοπνευμονική αποκατάσταση μέσω άσκησης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και στην ‘Α Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Νοσοκομείο Σωτηρία σε ασθενείς με Καρδιακή Ανεπάρκεια, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Κυστική Ίνωση. Ιδρυτής της Alpha Pilates Systems.

Δημήτρης Αργυρίου
Δημήτρης Αργυρίου

Χάρη στην εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, εξελισσόμαστε καθημερινά με σκοπό να αναδείξουμε τα οφέλη της μεθόδου πιλάτες, προωθώντας την ποιότητα και τη τεχνογνωσία μιας ελληνικής εταιρείας κατασκευής οργάνων πιλάτες σε προσιτές τιμές.

Scroll to Top